Kindermishandeling

Gisteren was ik op een bijeenkomst over kindermishandeling en Huiselijk geweld van Veilig Thuis. Het was een erg informatieve bijeenkomst. Op een gegeven moment ontspon zich een discussie tussen de mevrouw van Veilig Thuis die de presentatie gaf en een Marokkaanse mevrouw in de zaal. Het ging erom of het slaan van kinderen in de Marokkaanse cultuur toegestaan was, omdat het volgens de Marokkaanse mevrouw cultureel bepaald is om kinderen te slaan. De gesprekleidster beroepte zich op de wetenschap waarbij bewezen is dat het slecht voor kinderen is om geslagen te worden. De geweldsspiraal kan zich ook doorzetten naar volgende generaties. Wetenschap gaat dus boven cultuur in dit geval. Ik kan er nog aan toevoegen dat het ook wettelijk niet geoorloofd is om kinderen in Nederland te slaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *