Kinderen en genotsmiddelen

puber

Kinderen in de puberleeftijd zijn kwetsbaar voor verslavingen. Bijvoorbeeld GHB, lachgas en wiet zijn makkelijk te verkrijgen. GHB is makkelijk zelf te maken en erg goedkoop. Maar zeer verslavend. Groepsdruk, het spannend vinden om uit te proberen en nieuwsgierigheid zijn nog redelijk milde stimulansen. Ernstiger wordt het als een kind het nemen van drugs ziet als een vlucht om bijvoorbeeld niet aan de vechtscheiding van de ouders te hoeven denken. Houdt in ieder geval de communicatie met je kind open over het aangeboden krijgen van drugs door anderen en hoe daarmee om te gaan. Is het verslaafd en herken je de signalen probeer dan samen hulp te zoeken.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *