Teletubbies goed voor ontwikkeling.

De Teletubbies Po, Laa Laa, Dipsy en Tinky Winky (van links naar rechts).

Teletubbies en baby’s/peuters/kleuters. Hoelang laten kijken? Volgens Justine Pardoen (hoofdredacteur Ouders Online en auteur van o.a. ‘Focus!’) en Peter Nikken (hoogleraar media-opvoeding Erasmus Universiteit en lector jeugd en media aan Windesheim) is 10 minuten voor kinderen van 0-4 voldoende. Van kinderen van 4-6 een kwartier. Ikzelf heb mijn dochter vroeger altijd s’ochtends een heel Teletubbie filmpje laten kijken van 25 minuten toen ze nog peuter was en daarna haar met speelgoed laten spelen. Door de kracht van herhaling kan het kind zijn aandacht focussen en steeds meer begrijpen. Ook vinden sommigen dat de paarse Teletubbie Tinkie Winkie met zijn rode handtasje homosexualteit promoot. De Poolse regering maakte zich hier zorgen over. Ik denk dat de verschillende kleuren Teletubbies de fantasie van kinderen prikkelt en daarbij zijn kleine kinderen vooral geboeid door primaire kleuren. Alles bij elkaar een prima programma om aan te bieden aan je kind.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *