Wie ben ik?

Ik ben Ingrid Bax. Mijn specialisme als gezins- en opvoedcoach is Hoogsensitiviteit en Nieuwetijdskinderen. Ik coach op een creatieve, oplossingsgerichte manier. Ik heb 17 jaar in het bedrijfsleven als organisatiedeskundige gewerkt, waarbij het stroomlijnen van communicatie een terugkerend thema was. Voor mijn werk heb ik ook nog 2,5 jaar in Londen gewoond. Hier heb ik ook gewerkt als consultant en was ik vooral heel tevreden met het Montessori onderwijs wat mijn dochter daar genoten heeft.

Bewust leven en expressiviteit zijn een leidraad voor mij. Spiritualiteit, gezond eten en creativiteit horen daarbij. Na het bedrijfsleven heb ik een paar jaar voor een welzijnsorganisatie gewerkt onder andere als spelcoach voor kinderen. Het is mooi om te zien hoe een kind door middel van spelen zijn gevoelens kan verwerken en kan leren. Ook kan ik de gevolgde opleiding kindertekeningen analyseren gebruiken om een gezinssituatie te verbeteren.

Kinderen zijn op iedere leeftijd anders en om van te genieten. Vorming van een kind gebeurt in vele gezinnen op eigen wijze. Opvoeding speelt daar een belangrijke rol in.  In mijn opleiding tot gezins- en opvoedcoach heb ik met verschillende methoden gewerkt om in gezinssituaties tot oplossingen komen, onder andere systemisch coachen. Hierna heb ik nog een opleiding voor het coachen van Hoogsensitieve kinderen gevolgd. En tenslotte heb ik de cursus Individuele Opvoedopstellingen bij Marianne Langemeijer gevolgd.

Ik heb 2 kinderen. 1 werkt al (m) en de ander (j) studeert nog. Ik woon in Heemstede.

This post is also available in: Engels