Hoe begeleid ik?

Ieder gezin is anders. En vader, moeder en kinderen reageren op elkaar volgens bepaalde patronen. Als die patronen niet positief zijn kan ik helpen om ze te doorbreken. In andere gevallen waar de gezinssituatie niet standaard is zoals bijvoorbeeld bij een samengesteld gezin gaat het vaak ook niet soepel zoals gehoopt. Ook dan kan ik ondersteunen door samen naar een oplossing toe te werken. Een stuk bewustwording van hoe te veranderen is altijd prettig. Dit doe ik door het voeren van verschillende gesprekken met het gezin. En als de kinderen erg klein zijn met 1 of beide ouders.

Ik kan ook kijken naar een opgenomen opvoedsituatie binnen het gezin. Dit geeft een inzicht in hoe het er aan toe gaat. Dat bespreken we dan samen. Is uw kind bijvoorbeeld teruggetrokken of heeft het driftbuien dan gaat daar vaak een heel proces aan vooraf wat via een objectieve opname besproken kan worden.

Door middel van bijvoorbeeld creatieve interventies, zoals knutselen en tekenen met de kinderen kan de gezinsharmonie verbeterd worden. En ook als spelcoach kan ik de ouders begeleiden om beter met het kind te spelen en ware aandacht te geven op een bewuste manier.

Maar ook kan ik gebruik maken van systemisch coachen, waarbij de interacties tussen alle gezinsleden betrokken worden tijdens het coachen. Hierbij gebruik ik onder andere Playmobil poppetjes.

Ik kom bij voorkeur aan huis, zodat ik de gezinssituatie goed kan inschatten. Maar ik heb ook een eigen praktijkruimte in Haarlem-Zuid met vrij parkeren voor de deur.

Specialisaties: Oplossingsgericht coachen, systeemtherapie, kernkwadranten, geweldloos communiceren, familie-opstellingen.