Pre-puber

Met tranen in haar ogen staat ze mij te woord. Ze vertelt over de woedeaanvallen van haar zoon. 11 jaar is hij en fysiek al sterker dan zij is. Als alleenstaande moeder van 2 zoons heeft ze het zwaar. De vader is uit beeld en de oudste zoon neemt de vaderrol in door dominant gedrag te vertonen en luistert niet meer naar moeder. Vaak is hij agressief en boos naar moeder als die hem bijvoorbeeld verbiedt te gamen. Maar soms is het ook weer een klein kind met verdriet dat niet ophoudt met huilen.

Ik hoor het aan en geef advies. Moeder ontspant wat en zegt dat vooral de weekenden zwaar zijn. Dan is het kind niet op school en verveelt het zich. Voor extra sporten en hobby’s  in het weekend is er geen geld.

Samen met moeder zet ik de zaken op een rijtje. Wat kan helpen? Wat is een eerste stap. Ik ondersteun met opvoedadvies en geef haar een beeld van pre-puber gedrag. En vooral vertel ik haar dat ze de enige niet is. Ik heb meer cliënten met hetzelfde probleem gehad. Ik moet denken aan het vinden van een balans tussen liefde geven en streng zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *