Beter luisteren

Heb je ook problemen met je kind wat niet luistert? Daar is veel over geschreven. Zoals dat heldere regels, goede afspraken maken en bij je besluit blijven helpt. Ook de toevoeging je bent moeder en geen generaal kan helpen om in het achterhoofd te houden.

Gezinsvergadering

Maar in wat voor vorm kan je dit nu het beste gieten? Als je in een gezin met kinderen zit die niet willen luisteren heb ik als structuurvoorstel vaak om één keer per week een gezinsvergadering te beleggen, waarin tot afspraken gekomen wordt. En waarin wordt geëvalueerd of de afspraken worden nageleefd. Dit helpt om niet uit de verbinding te gaan en om de autonomie van de kinderen te bekrachtigen, waardoor ze met eigen inbreng tot afspraken met de ouders kunnen komen. En zich verantwoordelijk hiervoor gaan voelen.

Harmonie

Mijn zoon kookt na wat vergaderingen nu fluitend mee en maait wekelijks het gras zonder morren en stoten. Maar ook  als ouder kan je openstaan voor kritiek van je kinderen, wat denken zij dat je als ouder beter kan doen in de vergadering? Stel je kwetsbaar op. Dir zorgt uiteindelijk voor een goede harmonie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *